reklama

Zarejestruj

Zarejestruj

  • Śląsk jest fusion! – o tym od ponad roku przekonuje swoich gości restauracja Biała Gruba.  Efektów połączenia tradycyjnych śląskich smaków z najnowszymi trendami kulinarnymi będzie można spróbować na specjalnej kolacji degustacyjnej 15 kwietnia. Niedzielne wydarzenie zapowiada wiosenną edycję Restaurant Week na Śląsku.

    Podczas kolacji zostanie podanych 8 autorskich propozycji, które nawiązują do tradycyjnych śląskich dań. Za menu odpowiada chef Białej Gruby – Jakub Skowron. Wraz z zespołem zaproponuje gościom kolacji nowoczesne spojrzenie na dania, nierozerwalnie łączące się z kulturą kulinarną regionu. Pełne menu kolacji degustacyjnej znajduje się na stronie: https://restaurantweek.pl/wydarzenia/. Rezerwacje przyjmowane są do 14 kwietnia i można ich dokonać jedynie przez stronę Restaurant Week.

    Kolacja degustacyjna otwiera wiosenną edycję ogólnopolskiego festiwalu kulinarnego Restaurant Week, w którym Biała Gruba bierze udział po raz trzeci. Między 18 a 30 kwietnia goście za 49 złotych mogą zamówić jedno z dwóch festiwalowych menu – w wersji mięsnej i w wersji wege.

    Kolacja degustacyjna „Śląsk jest fusion” odbędzie 15 kwietnia o godzinie 19:00 i potrwa 3 godziny. Rezerwację dokonuje się wyłącznie na stronie www.restaurantweek.pl/wydarzenia. Koszt rezerwacji wynosi 135 złotych.

Wkrótce w Mysłowicach

Alter Fest Mysłowice

20/07/2018 - 21/07/2018

ul. Powstańców 5

Kabaret Jurki w Mysłowickim Ośrodku Kultury

19/10/2018

Mysłowicki Ośrodek Kultury ul. Grunwaldzka 7