Śmietanka, mleko, cukier… to podstawowe składniki z jakich Istne Lody Rzemieślnicze wyczarowują niezwykły, uwielbiany przez wszystkich deser. Lodziarnia zaczęła od rozpieszczania katowickich podniebień, jednak i mysłowiczanie mogą skosztować ich wyrobów w swoim mieście.
Istnych lodów można było skosztować już w restauracji Spacerowa21, prowadzonej przez Marcina Czubaka. Ze względu na koniec słonecznego sezonu, w tamtym miejscu nie są już dostępne. Z inicjatywą wyszedł jednak kolejny lokal – Pan Wiking Caffe zaprasza mysłowiczan na pyszne lody już od początku listopada.
W pubie dostępne są trzy podstawowe smaki oraz jeden smak premium. Jedna porcja nakładana łopatką kosztuje 4 zł. W przypadku smaków premium, ze względu na użyte droższe składniki, bądź dłuższy i bardziej wymagający czas przygotowania, cena wzrasta do 5 zł za porcję.
– Na początek proponujemy swoim gościom 4 smaki, ze względu na porę jaką zaczynamy, (jesień – zima). W stałym repertuarze są truskawka, śmietanka i czekolada mleczna . – czytamy w informacji prasowej nadesłanej przez Pan Wiking Caffe
Lody sporządzane są metodą rzemieślniczą, czyli samodzielnie, od podstaw, ze świeżych składników. Smaki lodów, które dotychczas najlepiej przyjęły się wśród lodożerców, to m.in palone masło z paloną czekoladą, sniKers, sorbet mango, pistacja z solą himalajską, prażone pestki dyni z kokosem, sorbet prosseco z aperolem i winogrono.
Pub, w którym serwowane są Istne Lody Rzemieślnicze jest czynny codziennie od 10:00 do 22:00.
– Chcielibyśmy ożywić Mysłowicki rynek również do południa, stąd ten pomysł, a lody smakują równie dobrze zima jak i latem. To idealne połączenie do kawki czy herbatki. – dodaje zespół Pan Wiking Caffe