Burgery z wołowiną, ale także w wersji wegetariańskiej, przysmaki kuchni meksykańskiej, nietuzinkowe zapiekanki, słowackie langoshe, czy tradycyjne lody owocowe – między innymi takich pyszności będzie można spróbować podczas zlotu Food Trucków na mysłowickim rynku. Nie możecie go przegapić, gdyż to już ostatnia, kulinarna impreza tego lata!
Od piątkowego popołudnia do niedzielnego wieczoru (26 – 28 sierpnia) mysłowicki rynek zamieni się w miejsce kulinarnych oraz muzycznych doznań. Będzie można zjeść popularnego, amerykańskiego burgera, ale nie zabraknie też kulinarnych ciekawostek i przepysznych słodkości. Impreza startuje w piątek o godzinie 17:00, w sobotę i niedzielę od 12:00.
Miłośników ziemniaczanych przekąsek z pewnością zadowoli Fritka.pl, która serwuje chrupiące frytki w towarzystwie sosów – tradycyjnych i nieco wymyślniejszych. O podniebienia smakoszy burgerów zadbają mobilna burgerownia Mafiosso i Food Revolta – kanapki tych ostatnich mają egzotyczny, karaibski charakter. Ponadto kucharze Food Revolty właśnie na mysłowickim rynku planują premierę nowej bułki – w wersji dla wegetarian.
Na rynku skosztować będzie można też meksykańskich specjałów serwowanych przez CALAVERA Mexican Grill. Zapiekarnik, który także zaparkuje w mieście, to z kolei budka z zapiekankami. “Pogoń za osłem”, “Śliwki z Niwki” czy “Pogromca wampira” zachęcają do odkrycia, jakie składniki kryją się pod ich enigmatycznymi nazwami. W Mysłowicach szczególne wzięcie powinna mieć zapiekanka “Trzech cesarzy”. Fani węgierskiej kuchni znajdą na rynku Lubish Langosh, truck serwujący wyśmienite langosze.
Gorącą atmosferę na rynku studzić będą lody na bazie naturalnych, mrożonych owoców i orzeźwiająca granita. Będzie można je kupić u Koko Ice Fruits.