Jeśli nie boisz się nowości i jesteś gotowy na zaskakujące, kulinarne doznania, już w październiku będziesz mógł skosztować niezwykłych rarytasów w promocyjnej cenie. Jesteś ciekawy, jak smakuje tatar z jelenia z chipsem z topinamburu albo boczek z dzika w towarzystwie knedla z palonej gryki? Spieszymy z wyjaśnieniami, gdzie i z jakiej okazji będziesz mógł ich spróbować!

Między 20 a 31 października odbędzie się tegoroczna edycja ogólnopolskiego festiwalu Restaurant Week. W jego ramach, w najlepszych restauracjach w całym kraju, serwowane będzie specjalne menu w promocyjnej cenie. Za 49 zł klientom podane zostaną przystawka, główne danie i deser – ale na próżno spodziewać się tam klasycznego schabowego z ziemniakami… Każda restauracja zaproponuje unikatową podróż, zaskakujące połączenia smaków i kulinarne odkrycia.

Podobnie jak w roku ubiegłym, organizatorzy Restaurant Week zaprosili do udziału dwie mysłowickie restauracje – Białą Grubę i Spacerową 21. By wziąć udział w festiwalu, należy zarezerwować stoliki przez stronę internetową Restaurant Week. Tam także można sprawdzić menu, jakie proponują poszczególne lokale. Warto się pospieszyć, rezerwacje już ruszyły!