fot. Dwór Bismarcka / fb

Mysłowicka restauracja Dwór Bismarcka otrzymała nagrodę „Award of Excellence – 3 widelce” podczas finałowej gali XII edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants. Nagrodę osobiście odebrali szef kuchni Szymon Żołna oraz kucharz Adrian Ciążyński.

Gala Poland 100 Best Restaurants odbyła się 17 kwietnia w hotelu Żubrówka w Białowieży. W wydarzeniu wzięło udział ponad 200 właścicieli i szefów kuchni restauracji, które znalazły się na liście Poland 100 Best Restaurants 2023.

Restauracje są uszeregowane według „Poland 100 Best Restaurants Score” na podstawie kompilacji przewodników i recenzji online. Dla każdej restauracji obliczono średnią wszystkich standardowych ocen, recenzji, ważoną wskaźnikiem wiarygodności każdego źródła wraz z oceną inspektorów przeprowadzoną podczas badania Mystery Shopping.

Nagrody były przyznawane w pięciu grupach: jeden widelec, dwa widelce, Award of Excellence – 3 widelce, Best of Award of Excellence – 4 widelce oraz Grand Award – 5 widelców.

Podczas gali przyznano również nagrody specjalne m.in. w kategoriach Szef kuchni roku, Osobowość kulinarna roku, Szef kuchni jutra, Kucharz odkrycie roku czy Kucharz młody talent.

Źródło: Poland 100 Best Restaurants