Marcin Czubak to pochodzący z Katowic finalista trzeciej serii „Top Chefa”. W zeszłym roku otworzył pierwszą restaurację w swoim rodzimym mieście, jednak po roku jej funkcjonowania zdecydował się przenieść interes i dogodzić podniebieniom mysłowiczan.
Restauracja znajdzie się w miejscu, gdzie wcześniej można było zjeść pod szyldem „Leśnej przystani” – w pobliżu kąpieliska „Wesoła – Fala”. Jej dokładny adres, a zarazem nazwa, którą przyjmie lokal to Spacerowa 21. Właściciele nie podają jeszcze dokładnej daty otwarcia lokalu, jednak jak sami mówią – będzie to już wkrótce.

– Na pograniczu Mysłowic i Katowic tworzymy miejsce, do którego zapraszamy nie tylko na lunche, obiady i kolacje. Na Spacerowej 21 zorganizujemy dla Was wesela, eventy firmowe, czy innego rodzaju spotkania. Malownicza okolica i ogród stanowią doskonałe uzupełnienie naszej kuchni. Nieważne czy to wyjątkowa kolacja dla dwojga czy huczne wesele. Dysponujemy trzema salami, które łącznie mogą pomieścić 100 gości oraz salą bankietową na 30 osób. – informuje na swojej stronie Marcin Czubak

Kucharz urodził się 31 sierpnia 1989 r. Mimo swojego młodego wieku zdążył już zdobyć wiele doświadczenia rozpieszczając znanych smakoszy. Był prywatnym kucharzem prezydenta Republiki Gabonu a także reprezentantem Szkocji w zawodach kulinarnych organizowanych w Londynie przez szkołę „Le Cordon Bleu”, gdzie dostał się do finału. W Polsce stał się rozpoznawalny dzięki udziałowi w trzeciej edycji „Top Chefa”, w którym także był finalistą.

Pierwszy autorski lokal, „Staromiejska 13″, Czubak nazywał restauracją casualową. Jej zamysł był taki, by móc korzystać z niej cały tydzień. Znaleźć tam coś dla siebie o każdej porze dnia i na każdą okazję. Na śniadanie, lunch, w przerwie lub po pracy, na randkę czy spotkanie w gronie przyjaciół. Nowa lokalizacja przyniesie nowe możliwości. Większa przestrzeń umożliwi organizowanie także imprez okolicznościowych. W menu z pewnością znajdzie się miejsce na potrawy, które zrobiły furorę w programie Top Chef Polska.