Póki co pogoda nas nie rozpieszcza, jednak oczekując na gorące dni, możemy zgłębić ciekawą, a ponadto pięknie wydaną lekturę. Mysłowiczanka, o której Polacy usłyszeli za sprawą programu MasterChef, właśnie wydała swoją pierwszą książkę. Udowadnia w niej, że sami możemy przygotować pyszne, a nade wszystko zdrowe, lodowe przysmaki.
Jak pokazują badania, spożycie lodów z roku na rok rośnie. Jednak nie przygotowujemy ich sami, a te chłodne smakołyki po prostu kupujemy w sklepie lub lodziarni. Doprawione białym cukrem lub innymi słodzikami letnie desery nie służą ani zdrowiu, ani sylwetce. Jak udowadnia mysłowiczanka Jolanta Kleser, domowe lody są pyszne, a do tego mogą być witaminową bombą. Przepisy na domowe lody, sorbety i smothie znajdziemy w pięknie wydanej książce „Lodovo”, która na półki księgarń trafiła w ostatnią środę kwietnia.
Jolanta Kleser od kilku lat z powodzeniem realizuje swoją kulinarną pasję. By wziąć udział w programie MastrChef rzuciła pracę i choć nie opuściła programu z tytułem zwycięzcy, zyskała ogromną sympatię widzów oraz udowodniła, że w kuchni jest mistrzynią smaku. Wielu uczestników kulinarnych programów telewizyjnych zdecydowało się otworzyć własną restaurację. Mysłowiczanka wymyśliła coś całkiem nowego – w zeszłym roku otworzyła Pracownię Smaku, czyli miejsce w którym m.in. można nauczyć się tworzyć kulinarne cuda.
Dlaczego Jolanta Kleser postanowiła napisać książkę właśnie o lodach? Jakie przepisy tam znajdziemy? O tym mysłowiczanka opowie w naszym programie Gość itvm, premiera już wkrótce!